zaterdag 2 mei 2009

BeeldsmaakAfbeelding toevoegen
Al twintig jaar is restaurant De Treeswijkhoeve voortdurend op zoek naar de perfecte compositie van smaak, kleur en textuur. Een zoektocht naar de volmaakte balans tussen verschillende ingrediënten. Dit jaar kwam het restaurant in samenwerking met ontwerpstudio Edhv met het culinair document 'Beeldsmaak".

Een boek dat de heersende trends ontstijgt. Geen kookboek, want daarvoor ontbreekt een essentieel ingrediënt: recepten, maar een inspirerend stijlboek waarin design, fotografie en food samenkomen. Met als doel te verrassen, verwennen en vermaken met beeld- en smaakcomposities. Vervreemdende stillevens in contrast met persoonlijke sfeerbeelden. In het boek flirten 'food' en 'design' met elkaar. Initiatiefnemer chef-kok Dick Middelweerd van de Treeswijkhoeve: "We hopen dat de grenzen waar culinair begint en weer ophoudt, vervagen".
Bij het samenstellen van het boek werd vooral uitgegaan van wat nog niét bestond. Zo blijken in alle kookboeken borden gebruikt te worden, dus in dit boek niet. Tony Le Duc fotografeerde de gerechten in steeds dezelfde witte, komvormige mal, met één lichtbron. Boudewijn Bollmann nam het documentaire gedeelte voor zijn rekening. Hij fotografeerde onder andere bij leveranciers en in de keuken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten