zaterdag 2 mei 2009

Absolutely Jean Beddington



Jean Beddington werd geboren in Derby, Engeland. Koken leerde Jean al op zeer jonge leeftijd van haar moeder en grootmoeder. Na een wereldreis vestigde zij zich in Japan waar zij onder andere een culinaire opleiding kreeg in Shizen Shoku-leer, een klassieke Japanse manier van koken. In Amsterdam wonend maakte Jean Beddington van het koken een beroep. Jean Beddington viel meteen op door een eigen originele kookstijl, waarin veel aandacht voor andere dan Franse invloeden. Haar keuken is er een waarin traditie en vernieuwing elkaar op een unieke manier vinden, een continue zoektocht naar verdieping van smaken. Beddington's kreeg een 10- van Parool-recensent Johannes van Dam. De Gault Millau-gids noemt Jean Beddington "een van de meest creatieve chefkoks van Nederland, met een spannende stijl van koken".

Na 30 jaar chefkok bracht Jean Beddington een stijlvol kookboek uit: Absolutely Jean Beddington. Het boek is in drie delen opgedeeld en mede daardoor erg veelzijdig. In het eerste deel, Glossy genaamd, draait het vooral om het mooie beeld. Prachtige foto's van Sigurd Kranendonk worden vergezeld door een ingrediëntenlijst, maar de bereidingswijze wordt aan eigen creativiteit overgelaten. Het tweede deel, Realtime, laat gerechten zien zoals ze op tafel komen in Beddington's restaurant vergezeld van goede receptuur. De gerechten zijn verrassend, smakelijk en voor een gemiddelde kok goed te doen In het derde deel, Daily, zijn dagelijkse, makkelijk te bereiden gerechten opgenomen voor elke dag een beetje Beddington. Het boek geeft meer dan 130 recepten voor zowel de beginnende als de professionele kok.

Titel: Absolutely Jean Beddington
Auteur: Jean Beddington & Jonah Freud
Uitgeverij: De Kookboekhandel
Prijs: € 45,00
ISBN: 9789080568440

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen