woensdag 22 april 2009

Marije Vogelenzang - Eat Love

Eten is meer dan alleen het werkwoord, het zijn ook de belevenis van samen eten, de verhalen erachter, en de smaken en geuren die er toe doen. Food Designer Marije Vogelenzang studeerde in 2000 af aan de Design Academy in Eindhoven op een nieuw begrafenisritueel: een Funeral Diner. Alles was wit, van de de kleding van de gasten, de aankleding van de zaal tot aan het eten aan toe. Spectaculair, intens en indrukwekkend.

In Eat Love zijn haar eetconcepten gebundeld: van de cakejes die met hun opschriften schreeuwen om gegeten te worden tot een oorlogsdiner of een eetbaar grastapijt. Bijzondere projecten die de psychologie achter eetrituelen zichtbaar maken. Zo hing ze voor een chique kerstdiner doeken langs de eettafel waardoor gasten hun hoofd en handen moesten steken. Omdat kleding en andere sociale uitingen zo werden verborgen vielen sociale barrieres weg.

Een boek om op een andere manier naar eten te gaan kijken. En ondanks dat er geen recepten bij staan: sommige projecten kun je, met behulp van de handgeschreven tips door Marije Vogelenzang, wel degelijk thuis uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten